Welkom bij OIC Finance

Administratie en boekhouding

Financiële administratie

Succesvol ondernemen begint met een geordende administratie en een up to date boekhouding. Laat daarom uw financiële administratie over aan OIC Finance en u krijgt hier meer tijd en een betere inzicht voor terug.

Besteedt u uw tijd bij voorkeur aan ondernemen? Dan is uitbesteden van uw administratie aan ons een prima optie! Wij zorgen ervoor dat u op ieder moment weet hoe u ervoor staat. Wij voeren de administratie volledig digitaal en online waardoor de veiligheid van uw gegevens is gewaarborgd. Doet u waar u goed in bent, doen wij waar wij goed in zijn!

OIC Finance is continu op zoek naar mogelijkheden om de administratieve processen efficiënter te maken. Via de app levert u eenvoudig al uw facturen en bonnen aan. Middels UBL (Uniform Business Language) worden de aangeleverde facturen en bonnen 100% herkend en verwerkt in uw administratie. Door de verregaande automatisering en digitale aanlevering kunnen wij de administratie op weekbasis bijwerken. Hierdoor kunnen wij de volgende aanvullende diensten leveren:
✓ Debiteurenbewaking en aanmaningenbeheer
✓ Betalingsvoorstellen en –batches

Startende ondernemers

Starters beginnen vaak enthousiast met ondernemen op basis van een goed doordacht plan. Dat enthousiasme kan al snel worden geremd door bijvoorbeeld de verplichtingen omtrent het aanmelden bij diverse instanties en het bijhouden van de administratie. Bij OIC Finance zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden van starters bij het opzetten van hun onderneming. Transparantie en goede communicatie, zowel over het inrichten van een administratieve organisatie als over de kosten die wij in rekening brengen, zijn de basis voor een fijne samenwerking!
Wij helpen en/of adviseren u graag bij het:
✓ Kiezen van een rechtsvorm
✓ Inschrijven bij de kamer van koophandel en aanmelden bij de belastingdienst
✓ Openen van een zakelijke rekening
✓ Opstellen van algemene voorwaarden
✓ Opzetten van uw administratie en inrichten van uw administratieve organisatie
✓ Opstellen van uw facturen
✓ Opstellen van een ondernemingsplan en het bepalen van een eventuele financieringsbehoefte
✓ Opstellen van een begroting
✓ In kaart brengen van de fiscale risico’s en mogelijkheden

Belastingen

Wij verzorgen uw belastingaangifte als onderdeel van uw administratie. Belastingen zijn voor ons dagelijkse kost. Onze financiële experts kijken met u mee waar u het meeste voordeel uit kunt halen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u uw aangifte tijdig is ingediend, of dat er een uitstel wordt verleend in de situatie er om vraagt.  U kunt bij ons terecht voor:
✓ Omzetbelastingen
✓ Loonheffingen
✓ Investeringsaftrek
✓ VPB (vennootschapsbelastingen)
✓ Inkomstenbelasting voor de ondernemer (en partner)
✓ Intrastat (intracommunautaire transacties voor bedrijven die internationaal ondernemen)
✓ CBS (enquêtes statistiek)

Salarisadministratie

Bij het in dienst nemen van personeel komt veel kijken op administratief en juridisch vlak. Wij hebben uitgebreide expertise op het gebied van de salarisadministratie en de wetgeving hieromtrent. Wij zijn er om u te assisteren, vanaf het opstellen van de eerste arbeidsovereenkomst tot en met het ingaan van het pensioen. Een overzicht van de mogelijkheden:
✓  Periodiek berekenen van de salarissen en vervaardigen van salarisstroken
✓  Aangifte loonheffing
✓  Eindejaarsgegevens (aanlevering aan de Belastingdienst, pensioenfondsen en verzekeraars)
✓  Loonjournaalposten